برخی مقامات گفتهاند که روز گذشته مقامات ارشد امنیت ملی دولت آمریکا نشستی داشتنهاند تا درباره فهرستی از هدفهای بالقوه در صورت دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای «مقابلهبهمثل نظامی» علیه ایران با تکیه بر ادعای دست داشتن ایران در حمله رخ داده به آرامکوی عربستان، توضیح بدهند.
به گزارش آفتابنیوز به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، همچنین یک مقام آمریکایی گفت که مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا و جوزف دانفورد، رئیس کارکنان ستاد مشترک ارتش این کشور قرار است در یک نشست امنیت ملی که روز جمعه برگزار خواهد شد، دیدگاههای به روز را[در این باره] به ترامپ اطلاع بدهند.
پیش از این، تهران با ارسال پیامی به آمریکا، نسبت به هرگونه حمله نظامی علیه ایران هشدار داد. همچنین مقامات ایران نیز در اظهارنظرهایی، حمله هرچند محدود به ایران از سوی آمریکا و متحدانش را باعث شکلگیری جنگی تمامعیار دانسته و گفتهاند که دامنه و تلفات این جنگ بسیار گسترده خواهد بود.(جزئیات بیشتر)
گزارش مبنی بر تشکیل این جلسات دولت آمریکا در پی حملهای رخ داده به مجموعه پالایشگاهی آرامکو در عربستان سعودی مطرح شده است.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، دولت آمریکا پس از رخ دادن این حمله، با ادعایی بیاساس، ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرد.
این در حالی است که پس از وقوع حمله پهپادی گسترده انصارلله یمن در روز شنبه به تاسیسات نفتی آرامکو واقع در شرقیترین نقطه عربستان، مقامات آمریکایی و سعودی طی روزهای گذشته با ادعای اینکه حوثیها نمیتوانستهاند بدون کمک جمهوری اسلامی چنین عملیاتی را انجام دهند، تلاش دارند ایران را عامل این حمله معرفی کنند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان ادعای آمریکاییها در این زمینه را ناشی از شکست این کشور در فشار حداکثری بر ایران دانسته و گفت که مقصر جلوه دادن ایران به فاجعه کنونی در یمن پایان نمیدهد.
وزیر امورخارجه کشورمان در گفتوگوی اختصاصی با شبکه سیانان در پاسخ به این سوال که پیامدهای اقدام نظامی آمریکا یا سعودیها علیه ایران چه خواهد بود، تاکید کرد: یک جنگ تمام عیار.
ظریف در ادامه تصریح کرده بود: من یک بیانیه بسیار جدی درباره دفاع از کشور خودمان میدهم. من یک بیانیه بسیار جدی مبنی بر این میدهم که ما نمیخواهیم وارد درگیری نظامی شویم اما برای دفاع از خاک خود لحظهای درنگ نمیکنیم.
از این گذشته، عربستان پنج سال پیش با پشتیبانی آمریکا و دیگر حامیانش جنگی را علیه حوثیها در یمن آغاز کرد که تاکنون ادامه دارد و بنابر اعلام نهادهای بینالمللی به کشته شدن هزاران فرد بی گناه غیرنظامی، ازجمله زنان و کودکان در یمن منجر شده است.
استقرار تجهیزات نظامی بیشتر، گزینه محتمل آمریکا برای پاسخ به حملات اخیر به آرامکو
همچنین روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از مقامات نظامی آمریکا نوشت، به دنبال حملات اخیر به صنایع نفتی آرامکو در عربستان سعودی، وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی استقرار سامانههای ضدموشکی بیشتر، یک اسکادران جتهای جنگنده دیگر و همچنین استقرار تجهیزات نظارتی بیشتر در منطقه غرب آسیا است.
مقامات آمریکایی میگویند که این تدابیر در حال ارزیابی و بررسی است و علاوه بر موارد مذکور حضور و حفظ یک ناو هواپیمابر و دیگر ناوهای جنگی در غرب آسیا نیز قابل انتظار است.
در ادامه این گزارش آمده است، افزایش تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه به منظور افزایش توان دفاعی آمریکا و متحدانش بعد از حملات گسترده روز شنبه به تاسیسات نفتی سعودی است و اکنون برای دریافت تاییدیه روی میز «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا است.
مقامات پنتاگون در ادامه اضافه کردند که مقامات نظامی فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکایی در غرب آسیا(سنتکام) روز پنج شنبه و جمعه در سطح میانی و معاونان ژنرال «مک کنزی» دیدارها و رایزنیهایی در این زمینه انجام خواهند داد.
وال استریت ژورنال همچنین خبر داد که ترامپ به همراه مشاور ارشد امنیت ملی و دیگر دستیاران امنیتی خود احتمالا روز جمعه یک بار دیگر درباره چگونگی پاسخ آمریکا به حملات اخیر به آرامکو نشست برگزار خواهند کرد.
این روزنامه آمریکایی افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه را برخلاف وعدههای اخیر دونالد ترامپ در زمینه کاهش حضور نظامی این کشور در غرب آسیا خوانده است.
یک مقام نظامی ارشد آمریکا آشنا به موضوع گفته است، «افزایش استقرار نیروها و تجهیزات نظامی بیشتر در خاورمیانه احتمالا یکی از گزینههای کاخ سفید برای پاسخ به حملات اخیر پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی به عنوان متحد درجه یک واشنگتن در خلیج فارس است و ترجیح ترامپ پیگری از طریق سازمان ملل به جای استفاده از گزینه نظامی است.»
وال استریت ژورنال در تشریح جزئیات استقرار تجهیزات نظامی آمریکا موشت: پنتاگون قصد دارند سامانههای ضدموشکی پاتریوت بیشتری برای افزایش توان دفاعی آمریکا از یک منطقه خاص و همچنین سامانه های تاد را برای رهگیری موشکهای بالستیک در منطقه مستقر کند.
با این حال این روزنامه آمریکایی نوشت: هیچگدام از سیستمها قادر به مقابله با حملات موشکی کروز و حملات پهپادهای مهاجم که اخیر در حمله به عربستان سعودی استفاده شد نیستند اما با این حال باعث تقویت دفاعی به ویژه علیه موشکهای بالستیک خواهد شد.
به نوشته خبرگزاری فارس، مقامات پنتاگون در ادامه گفتند که یک اسکادران از جنگندههای F-22 نیز در این طرح به منطقه اعزام خواهد شد و در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان عربستان سعودی مستقر خواهد شد.
ارتش آمریکا در ماه جولای گذشته بعد از تایید ملک سلمان پادشاه سعودی نیز تعدادی جنگنده و نظامی خود را به این پایگاه اعزام کرده بود.
فاز اول توافق مسکو پکن است...
اینجا دقت شود نظرات عاقلان بی طرف مهم است .
یک نظر این است...
واگر جنگی صورت بگیره خرابی زیادی ببار خواهد آمدوطرف مقابل هم که آنطرفه دنیا هستش وطبق معمول آسیبی نخواهد دید.
کفتر بازی از سرگرمی های خوب من در نوجوانی بود.
الان سرگرمی پهپاد بازی را ترجیح میدهم .
برخی خانواده ها غرامت گرفتند .